Bafra’da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü`nün 2009-2010 Eğitim-Öğretim Yılı Kültürel Etkinlikleri ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü`nün Yıl Sonu Sergisi Törenle Açıldı.
Halk Eğitim Merkezi ve okullarda bir yıl boyunca yapılan yaklaşık 10 bin el işi için sergi düzenlendi. Bafra ilçesinden 40 ilköğretim okulu, lise ve mesleki eğitim merkezi ve Halk Eğitim Merkezi`nden binlerce kursiyer ve öğrencinin bir yıl boyunca yaptığı el işleri, Bafra Belediyesi Fuar Alanı`nda vatandaşların beğenisine sunuldu.
Program saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Serginin açışında halkoyunları ekipleri çeşitli yörelere ait gösteriler sundu.
Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yayla yaptığı açılış konuşmasında, "Okul binaları arı kovanıdır. Bal yapacak olan öğretmen ve öğrencilerdir. Bunu pekiştirmek üzere ilçemiz okullarında öğretmenlerimizin dolayısıyla öğrencilerimizin bir yıl boyu çalışarak el emeği göz nuru eserlerini sergiliyoruz. 40 tane okulumuz bu seneki yılsonu sergisine katıldı. 58 dalda 308 kurs açıldı. 12.000 kursiyere kurs verildi." dedi.
Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı ise el emeği göz nuru bu eserleri ortaya çıkaran herkese teşekkür ettiğini belirterek, “Bu sergide 40 okulun çalışmaları yer almaktadır. Yeter ki biz birbirimize yardımcı olalım. Bafra ilçesinin 134 tane okulu ve 30 bin 553 ilköğretim ve lise öğrencisi var. 6 bin 250 civarında mesleki eğitimin ve Halk Eğitim`in toplam öğrencisi var. Topladığımızda toplam 36 bin 500 çıvarında sadece öğrenci çıkıyor. Bu rakam bazı illerin nüfusundan çok fazla konumundadır. Bu rakam sorumluluk duygusunu artırıyor. Okul öncesi eğitimine de devam ediyoruz. Ayrıca bugün burada Bafra T Tipi Kapalı Cezaevinde yatmakta olan hükümlü kardeşlerimizin el becerileri sergilenmektedir. İleri günlerde bu sanat çalışmaları devam edecektir. ” diye konuştu.
Konuşmaların ardından serginin açılış kurdelesi Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı, Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz,Bafra Adalet Komisyonu Başkanı Hüseyin Öztürk,Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yayla ve diğer misafirler tarafından kesildi ve daha sonra sergi gezildi. Serginin 2 gün açık kalacağı belirtildi.